Jaz Miley on tärkeän asian puolestapuhuja

Joukkueemme riveihin elokuun lopulla liittyvä yhdysvaltalainen Jazmine Miley on nais-ja tyttökiekkoilun suurlähettiläs ja puolestapuhuja. Sen lisäksi hän on itse perustanut värillisten jääkiekkoilijoiden yhdistyksen. Yhdistyksen nimi on HPOC eli Hockey Players of Hockey.

Afro-latinalaiset sukujuuret omaava Jazmine haluaa, että oikeasti jokaisella olisi mahdollisuus aloittaa jääkiekon, tai muun urheilun, harrastaminen. Rotuun tai taloudellisiin taustoihin katsomatta.

Suomessa on hienosti sekä Jääkiekkoliiton että seurojen taholta luotu erilaisia rahastoja, joiden turvin vähävaraiset perheet pystyvät jälkikasvunsa harrastamisen mahdollistaa. Myös useat ammattilaispelaajat ovat olleet luomassa näitä mahdollisuuksia.

Rotu tai pelaajan ihonväri ei Suomessa onneksi ole ollut esteenä harrastamiseen. Varsinkin jalkapallojoukkueissa monikulttuurisuus näkyy selvästi. Laji on maailmalla niin tunnettu ja sitä harrastavat lapset kaikialla, olivat sitten joukkueissa tai eivät. Jääkiekko lajina ei sitten olekaan niin tuttu, siksi heitä kiekkokaukaloissa näkyykin vähemmän kuin jalka-ja koripallokentillä.

Katso Jazminen englanninkielinen haastattelu tämän linkin kautta: https://youtu.be/fspSuQbGoas