Älä jää yksin! -tapahtuma Tesomalla 21.11.2020

Kooveen naisten jääkiekkojoukkue sekä Asukasyhdistys Neljäs Avain ry järjestävät Mielenterveyden keskusliiton avustuksella lauantaina 21.11. Älä jää yksin! -tapahtuman Tesomalla.

Kyseisen lauantai kuuluu jokavuotisen Mielenterveysviikkoon, jonka teemana tänä vuonna on “Mistä tietää?” https://www.mtkl.fi/toimintamme/tapahtumat-kurssit-koulutukset/mielenterveysviikko/

Tarkoituksena on, että ihmiset huomaisivat ajoissa lähimmäisensä voivan huonosti ja auttavan häntä selviytymään ongelmistaan. Samalla pyritään kannustamaan ongelmista kärsivää ottamaan apua vastaan ja jopa uskaltautuvan pyytämään sitä. Eli Mistä tietää? sekä Älä jää yksin! ovat päivän teemoina.

Tarkoitus on puhua mm. jääkiekkoilijoiden sekä muiden urheilijoiden mielenterveydellisistä ongelmista sekä mm. peliriippuvuudesta. Uransa aikana itsetuhoisista aikeista kärsinyt Vilma Vaattovaara on antanut luvan käyttää omaa tarinaansa esimerkkinä. Vilman haastattelu Jatkoaikaan

Tapahtuman yhteydessä pelataan naisten mestiskarsintaottelu Koovee – IFK Mariehamn Tesoman jäähallissa.

Lisäksi järjestetään paneelikeskustelu, johon pyritään saamaan ongelmasta kärsiviä/kärsineitä kertomaan kokemuksistaan. Paneelikeskustelu pidetään Tesoman liikekeskuksen tiloissa.

Paikalle saapuu erilaisia yhdistyksiä esittelemään toimintaansa ja sekä jäähallissa ottelun yhteydessä että myös liikekeskuksessa on eri alan taiteilijoita viihdyttämässä yleisöä.

Tervetuloa tapahtumiin!

Terveisin,

Mika Laakso

Kooveen joukkueen GM

045 325 9698